Jag vill bara säga att jag inte tänker vara tyst

Igår gjorde jag något som jag inte trodde att jag skulle göra. Jag ställde mig på trappan utanför riksdagens huvudentré och sa några ord till de som fortfarande var kvar efter kvällens votering. Det var första gången som jag ”talat” inför ”publik” utan att staka mig eller tveka och första gången det var frivilligt.

Privatlivets gravstenEfter att FRA-lagen röstades igenom samlades vi utanför huvudentrén för en sorgemanifestation där några, som vad jag uppfattade kom från LUF, tände ljus framför privatlivets grav. Därefter sjöng den traditionella nationalsången med Per Ströms alternativa text ”Du gamla, du ofria” (för femte gången). Det hölls tal, det hölls en tyst minut, det knäböjdes främför graven (jag också) och det hölls några fler tal med en påtaglig besvikelse (milt uttryckt).

Sedan gick jag upp och sa det jag sedan skrev som rubrik på detta blogginlägg (med en viss osäkerhet om jag sa ”vill” eller ”ville” och om jag tackade eller inte). Efter detta plockade jag upp mitt plakat (den till höger med texten: ”FRA-lagen leder till självcensur”) och skyndade iväg för att hinna med tåget. Bakom mig hörde jag ropen skalla: ”Stoppa, stoppa, stoppa FRA!”.

När jag kom hem strax efter midnatt så skrev jag första raden på detta blogginlägg. Sedan somnade jag.

Igår bar jag vitt, idag bar jag svart.

Annonser

0 Responses to “Jag vill bara säga att jag inte tänker vara tyst”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
Annonser

%d bloggare gillar detta: